swMenuFree

ИОИ 2021 (онлајн)

Од 19.06.2021 до 25.06.2021, во облик на онлајн натпревар, се одржа 33-тата по ред Интернационална Олимпијада по Информатика (ИОИ 2021).

 

Македонија на ИОИ 2021 ја претставуваше тимот составен од натпреварувачите Благојче Павлески, Андреј Шекеров, Тео Китановски и Марко Таневски, како и лидерите м-р Емил Станков и Мартин Динев.

Веб страна за ИОИ 2021: https://ioi2021.sg/

© 2009-2022 Здружение на информатичарите на Македонија. Сите права се задржани.