swMenuFree

ioi2012v2.jpgioi2013v2.jpgsliki_naslovna1.jpgsliki_naslovna2.jpgsliki_naslovna3.jpgsliki_naslovna4.jpgsliki_naslovna5.jpgsliki_naslovna6.jpgsliki_naslovna7.jpgsliki_naslovna8.jpgsliki_naslovnamendo.jpgslikinaslovna10.jpgslikinaslovna11.jpgslikinaslovna12.jpgslikinaslovna13.jpg
Здружението се залага за развој и унапредување на информатиката и нејзина примена во сите аспекти на општественото делување

ИОИ 2020 (онлајн)

12-09-2020

Од 13.09.2020 до 19.09.2020, во облик на онлајн натпревар, се одржува 32-рата по ред Интернацио...

 

Македонија на ИОИ 2020 ја претставува тимот составен од натпреварувачите Благојче Павлески, Андреј Величковски, Андреј Шекеров и Тео Китановски, како и лидерите м-р Емил Станков и д-р Бојана Котеска.

Веб страна за ИОИ 2020: https://ioi2020.sg/

© 2009-2020 Здружение на информатичарите на Македонија. Сите права се задржани.