swMenuFree

ioi2012v2.jpgioi2013v2.jpgsliki_naslovna1.jpgsliki_naslovna2.jpgsliki_naslovna3.jpgsliki_naslovna4.jpgsliki_naslovna5.jpgsliki_naslovna6.jpgsliki_naslovna7.jpgsliki_naslovna8.jpgsliki_naslovnamendo.jpgslikinaslovna10.jpgslikinaslovna11.jpgslikinaslovna12.jpgslikinaslovna13.jpg
Здружението се залага за развој и унапредување на информатиката и нејзина примена во сите аспекти на општественото делување

Прв златен медал за Македонија…

29-11-2021

Прв златен медал во историјата за македонски учесник на Балканската олимпијада по информатика...

Пред Следно

XXVIII Балканска Олимпијада по Информатика (БОИ 2021)

28-11-2021 Посети:120

Од 24.11.2021 до 29.11.2021, во облик на онлајн натпревар, се одржа XXVIII Балканска Олимпијада по Информатика (БОИ 2021). БОИ 2021 се одржа во рамките на XIII Интернационален есенски т...

Повеќе...

V Европска Јуниорска Олимпијада по Информатика (ЕЈОИ 2021)

29-08-2021 Посети:775

Од 24.08.2021 до 28.08.2021, во облик на онлајн натпревар, се одржа петтата по ред Европска Јуниорска Олимпијада по Информатика (ЕЈОИ 2021), како и 14-тата по ред Јуниорска Балканска Ол...

Повеќе...

Бронзен медал и две олимписки пофалби на ЈБОИ 2021

29-08-2021 Посети:761

Нов успех на македонските јуниори - информатичари: Бронзен медал и две олимписки пофалби на Јуниорската балканска олимпијада по информатика

Повеќе...

ИОИ 2021 (онлајн)

26-06-2021 Посети:891

Од 19.06.2021 до 25.06.2021, во облик на онлајн натпревар, се одржа 33-тата по ред Интернационална Олимпијада по Информатика (ИОИ 2021).

Повеќе...

I Европска Олимпијада по Информатика за Девојки (ЕОИД 2021)

19-06-2021 Посети:1009

Од 13.06.2021 до 19.06.2021, во облик на онлајн натпревар, се одржа првата Европска Олимпијада по Информатика за Девојки (ЕОИД 2021). Македонија на ЕОИД 2021 ја претставуваше тимот со...

Повеќе...

Две бронзи на Европската Олимпијада по Информатика за девојк…

19-06-2021 Посети:1285

Од годинава и Европска Олимпијада по Информатика за девојки: Две бронзи за девојките од македонскиот тим на олимпијадата во Цирих, Швајцарија!

Повеќе...

Државен натпревар за основно образование 2021 - Информатичко…

20-05-2021 Посети:1177

На 20 мај 2021 година, во просториите на Digital School во Скопје, се одржа Државниот натпревар за учениците од основно образование 2021 - Информатичко размислување. Повеќе информации ...

Повеќе...

М(Ј)ОИ 2021

23-04-2021 Посети:1379

Заради новонастанатата ситуација со пандемијата со COVID-19, а во контекст на усогласување со новите препораки, XXV Македонска Олимпијада по Информатика (МОИ 2021) и II Македонска Јунио...

Повеќе...

Државен натпревар 2021

21-03-2021 Посети:1852

На 20 март 2021 година, во просториите на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ) на Технолошко-металуршкиот факултет (ТМФ) и во просториите на Семос Едукаци...

Повеќе...

Регионален натпревар 2021

06-03-2021 Посети:2212

XXIX Регионален натпревар по информатика се одржа на 6 март 2021 година на повеќе места ширум државата. Повеќе информации за натпреварот можете да најдете овде.

Повеќе...
© 2009-2021 Здружение на информатичарите на Македонија. Сите права се задржани.